Red velvet Bananenbrood

 

Red velvet cake is je vast wel bekend. Deze mooie rode cake met witte topping is erg populair.
Maar ja deze originele red velvet cake zit normaal gesproken boordevol suikers. Ik zag online een gezond recept van sunt.food en heb deze een beetje na eigen smaak aangepast. Wat er toen uit kwam was een lekker gezond bananenbrood. Een prima tussendoortje of ideaal als toetje.

 

 

 

Hoe maak je dit lekkere bananenbrood.

Ingredienten: 
150 gram volkoren spelt meel
2 rijpe bananen
200 gram eet-klare rode biet
2 eieren
1 theelepel kaneel
Halve sinaasappel
1 zakje baking soda
100 gram dadels

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180graden.
Mix de bananen, dadels, rode bietjes en eieren tot een geheel. zorg dat het lekker smeuïg is.
Voeg nu het volkoren speltmeel, de kaneel en bakingsoda toe. Knijp het sap van een halve sinaasappel uit boven het mengsel. Roer nu alles voorzichtig door elkaar tot het een geheel wordt.
Als het goed is heb je nu een mooi roze mengsel.
Bekleed nu een bakblik met bakpapier, en giet het mengsel in het bakblik.
Plaats in het midden van de oven voor ongeveer 45min. Controleer met een sate prikker of de binnenkant droog is. Laat anders nog even een paar minuten extra staan.
Haal uit de oven, en laat de cake nu rustig afkoelen.

 

Tip: Versier een plak cake met wat kwark en vers fruit.

Uit 1 brood kan je ongeveer 10 a 12 plakken halen.
Calorieën per plak cake zijn 120 calorieën.

 

 

Eet smakelijk