20 gezonde Ideeën voor bij de lunch.

Broodje kaas, een appel of een kant-en-klare salade, dat hebben we allemaal wel eens gegeten. Ben je toe aan wat nieuws?
Het team van Jobsome verzamelde 20 gezonde én lekkere lunch ideeën om mee te nemen naar je werk, en ik kan het niet laten om deze niet met jullie te delen.
Heerlijke lunch ideeën voor een zomerse dag als vandaag inclusief extra recepten. 

1. Zalmwraps

Zalm wraps

Een klassieker die naast gezond, ook nog eens gemakkelijk te maken is. Bewaar in aluminiumfolie of in een gesloten bakje. Lekker met avocado, roomkaas of een volkorenwrap. Bekijk hier het recept voor zalm/komkommer wraps.

2. Salade in Mason jars

Mason jar salade

Onwijs hip, lekker en veel variaties. Zo laten de mason jar (glazen potten) salades zich het beste omschrijven. Handige tip: zware ingrediënten onderaan, lichte (zoals de sla) bovenaan. Dressing erover en schudden maar!

3. Bakjes met vakjes

Bakjes lunch

Meestal zijn het de Aziatische ouders die hun kinderen de meeste fantastische creaties in bakjes met vakjes (ook wel bento boxes genoemd) meegeven naar school. Maar ook jij kunt hier inspiratie uit opdoen. Bekijk bijvoorbeeld deze toffe creaties.

4. Noodles

Noodles

Niet je standaard noodles uit een pakje, maar homemade noodles met verse ingrediënten. Hier vind je het recept.

5. Fritata’s

Fritata

Fritata’s! Ze zijn gemakkelijk te maken, te vervoeren en te delen! Onze favoriet bestaat uit ei, kaas, ham, spinazie en cherrytomaatjes met een beetje kookroom en verse kruiden. Maar er zijn tientallen variaties te bedenken!

6. Muffins

Appel courgette muffins

Muffins zijn goed als hartige lunch, maar ook perfect als snack voor tussendoor. Deze appel-courgette muffins zijn heerlijk, Maar vergeet ook niet de Havermout bananen cupcakes.

7. Bagels

Bagel roomkaas avocado dille

Hier krijgen we écht honger van: bagels! Bijvoorbeeld deze klassieker met roomkaas, avocado en dille.

8. Banaan pannenkoeken

banaan pannenkoeken

Banaan pannenkoeken. Heerlijk met wat kaneel en havermout, Je kan ook ze simpel houden met alleen banaan en ei. Check hier 5 gezonde pannenkoek recepten.

9. Bananenbrood

Bananenbrood

Nog zo’n favoriet: bananenbrood! Klik hier voor het recept.

10. Bananenmuffins

Banaan muffins

Wat te doen met je overrijpe bananen? Daar maak je natuurlijk bananenmuffins van!  Hier is het recept.

11. Quiche

Quiche geitenkaas walnoot

Gek op quiche! Goed per portie mee te nemen, maar ook heerlijk om te trakteren op het werk! Bijvoorbeeld deze quiche met walnoot en geitenkaas. Lees het recept hier.

12. Restjes

Restjes

Leftovers for lunch! Restjes over van de vorige dag? Neem het mee als lunch! Lasagne met een beetje salade en wat fruit maakt een perfecte lunch. Maar ook deze overgebleven zalm met sla, avocado, olijven en wat bosbessen. Ook prima koud te eten.

13. Balsamico geroosterde kip

Balsamico geroosterde kipDit gerecht is goed de avond vooraf te maken. Restjes geroosterde kip van je diner, kun je de volgende dag als lunch eten. Samen met bijvoorbeeld veldsla, cherrytomaatjes, balsamico dressing en quinoa of rijst. Hier is een recept ter inspiratie.

14. Salade rolls

Salade rolls

Dit gerecht staat hoog op ons ‘snel-maken’ lijstje. Heerlijke groente rolls in rijstpapier met een soja dressing. Het beste kun je deze een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast. Hier vind je een recept met duidelijke uitleg. Jum!

15. Fritata uit de pan

Fritata uit de pan met geitenkaas en asperges

Fritata’s zijn onwijs veelzijdig. Naast fritata’s uit een muffinblik, kun je ze ook in de pan of een wafelmaker bereiden. Bovenstaande fritata is gemaakt in een pan met ei, geitenkaas en asperges. Maar je kunt fritata’s ook gemakkelijk maken met restjes groente, ei en kaas. Hier zijn een paar ideeën voor heerlijke fritata’s te vinden.

16. Gevulde soep

soep zoete aardappel

Maak in het weekend een grote pan soep en verras op een druilerige maandag je collega’s met een heerlijke kop warme soep! Ook goed in te vriezen en te bewaren. Ons oog is op deze heerlijke zoete aardappel soep gevallen, maar we hebben nog 28 andere soeprecepten voor je gevonden.

17. Gezonde chocolade snackballetjes

Snackballetjes

Geen vlees, maar zelfgemaakte mini hapjes! Helemaal hip en heel gezond. Recept hier. Wel in het Engels! Hiermee maak je, je collega’s ook erg blij!

18. Yoghurt granola bars

granola bars yoghurt

Granola bars zijn helemaal hip en niet zonder reden. Ze zijn heerlijk én gezond. Perfect als tussendoortje of als aanvulling op een gezonde salade. Hier is het recept te vinden voor yoghurt bosbessen granola repen.

19. Groene sandwich

Groene sandwich

Op de valreep toch nog een sandwich in onze top-20. Maar niet een ‘gewone’ sandwich. Een overheerlijke gezonde groene sandwich met mozzarella en versie kruiden. Recept vind je hier.

20. Appel pindakaas

Appel pindakaas

 

Het klinkt misschien gek, maar appel en pindakaas is een goddelijke combinatie! Lekker als afsluiter van je lunch of als tussendoortje. Nodig: pot pindakaas en een appel. Snij je appel in partjes, bedek deze met een heerlijke laag pindakaas en je hebt de perfecte snack!

EET SMAKELIJK!

 

 

Bedankt jobsome voor de inspiratie.