Tussendoortjes voor onderweg

 

 

Ik krijg vaak de vraag wat je het beste mee kan nemen als je onderweg bent.
Soms hebben we van die dagen dat je veel moet reizen voor je werk, school, of een leuk uitje. En soms zit het qua reistijd dan wel een tegen. Je staat in de file, de bus heeft pech of je hebt je trein gemist. Vaak gaan we op dit soort momenten eten, want ja je moet toch wachten. Je kijkt om je heen wat er qua eten te vinden is. Op de stations vindt je vaak niet echt de meest gezonde keuzes als het gaat om voedzame tussendoortjes. Dus wat doe je? Ga je voor die lekkere chocolade reep of dat zakje chips? Of heb je hier van te voren al rekening mee gehouden, en zit er een voedzaam tussendoortje in je tas?

 

Wat kan je het beste meenemen als je een lange dag hebt? Ik heb een aantal lekkere voedzame tussendoortjes voor je op een rij gezet.

 

 

tussendoortje
1 Noten
Ongezouten noten zijn een prima tussendoortje. Ze beschikken over gezonde vetten, vezels en zijn rijk aan eiwitten. Een handje nootjes is daarom uitermate geschikt als tussendoortje of snack.
 
2 havermout appel cakejes
Ja daar zijn ze weer, het favoriete tussendoortje hier in huis de havermout appel snack. Maak je deze lekkere snack in handige reep vorm of als cup cakejes. Prima om onderweg te eten. Dit tussendoortje zorgt ervoor dat je de komende uren weer door kan met genoeg energie en een verzadigd gevoel. havermout appel snack
 
3 Snack groenten
Wat is nou makkelijker dan wat snack groentes? Komkommers, snoeptomaatjes, worteltjes of paprika reepjes. Doe dit van te voren al in handige zakjes of bakjes zodat je het gemakkelijk mee kan nemen voor onderweg.

gezondheid

4 Fruit of notenreep
Voorverpakt, lang houdbaar en een lekkere bite. Een fruit of notenreep is een prima tussendoortje om de honger te stillen en past prima in je tas. Het enige nadeel is dat je van te voren wel even moet uitzoeken welke reep het wordt. De supermarkt schappen liggen vol met dit soort repen, en elk van deze repen heeft een nog betere gezondheidsclaim. Helaas zit in de meeste van deze repen veel suiker. Zoek daarom naar repen die niet meer dan 8 gram suiker per reep bevatten.
healthy reep
5 zalm of kip wrap
Een lekker en gezond tussendoortje is een lekkere wrap. Beleg een volkoren tortilla wrap met een humus, kipfilet en rauwkost. Rol deze op en verpak in aluminiumfolie of in een luchtdicht doosje of zakje. Lekker, makkelijk, en je kan er eindeloos mee variƫren.
6 Popcorn
Popcorn? Ja popcorn zit vol vezels die zorgen voor een verzadigd gevoel. Je kan van te voren kleine zip Lock zakjes met popcorn vullen, maar tegenwoordig zijn ze ook in handige meeneem verpakkingen te verkrijgen.
7 Fruit
Hoe simpel wil je het hebben. Een appel, banaan, mandarijn of kiwi is een makkelijk en gezond tussendoortje. Ook andere soorten fruit kan je prima meenemen in bijvoorbeeld afsluitbare bakjes of zakjes. Denk maar eens aan blokjes meloen, blauwe bessen met druiven of een lekkere peer.
gezonde snack
Zorg dus dat je altijd een handig en gezond tussendoortje in je tas hebt zitten. Zo kom je niet voor ongeplande keuzes te staan als je rit weer eens langer duurt.

 

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie meenemen als tussendoortje onderweg. Wat is jullie favoriete tussendoortje?

 

 

                                                      healthcoachmarjolein