Wortel Paashaasjes

Chocolaatjes, paaseitjes, echt gezond zijn ze niet. Wist je dat 1 paaseitje al snel 50 calorieën is. Toch willen kinderen graag iets lekkers mee naar school. Een iets gezonder tussendoortje zoals deze wortel paashaasjes tijdens deze paasperiode is dan toch ideaal.

Wortel paashaasjes
Wortel paashaasjes

Hoe maken we die paascupcakes/haasjes

Ingrediënten:
150 gram havermeel
3 eieren
zakje gram bakpoeder
200 gram magere kwark
1 winterwortel geraspt
1 lepel appelstroop
theelepel kaneel
snufje zout


Bereidingswijze:
Pak 3 verschillende kommen en verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een bakvorm/cupcakvorm in.
Weeg 150 gram havermeel af in een kom. (Dit maak je door de havermout in de blender te doen)
Voeg het kaneel, de bakpoeder en het zout toe. Meng dit door elkaar heen.

Pak nu een andere kom en schep hier de kwark, geraspte wortel en appelstroop in. Meng dit door elkaar heen.

In de 3e kom mix je de 3 eieren met een mixer ongeveer 3 minuten tot een luchtige massa.

Nu gaan we de kommen samenvoegen.
Eerst meng je het eimengsel met het kwarkmengsel, en daarna voeg je het meelmengsel toe. Zorg dat alles goed door elkaar geroerd is.
Giet nu het cake mengsel in de ingevette vormpjes en zet deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kijk na 25 minuten even of de cakejes gaar zijn door er met een sateprikker zachtjes in te prikken. Als de sateprikker er droog uit komt dan zijn de cakejes gaar. Is deze nog nat, dan moeten de cakejes nog wat langer in de oven.

Wil je paashaasjes maken? Zo doe je dat:


In plaats van cupcakejes kan je natuurlijk ook spelen met de vorm. Zoals ik heb gedaan met de paashaasjes.
Door in plaats van het cakemengsel in de cupcakevormpjes te doen, deze in een taartvorm of ovenschaal te gieten krijg je een plattere cake. Toen de cake klaar was heb ik deze met de paashaas uitstekertjes van Dr.Oetker uitgestoken. De restjes kunnen natuurlijk gewoon opgegeten worden 😉

Eet smakelijk

Wortel paashaasjes
Wortel paashaasjes