5 tips om je concentratie te verbeteren


Je concentratie verbeteren:

 

Het thuiswerken combineren met je prive situatie. We beginnen er na 3 weken een beetje aan te wennen. Maar rustiger wordt het er niet op. Met alle dingen die we moeten doen, de stress in het hoofd is het soms lastig om je te concentreren. We zijn toch minder productief als op het werk, en het gebeurd heel snel dat je wordt afgeleid. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen help ik je vandaag met een aantal tips om je concentratie op pijl te houden.

 

 1. Las een pauze in:
  Tijdens drukke dagen is het verstandig om een pauze in te lassen.
  Je hersenen zijn druk aan het werk en daarom is het belangrijk om deze af en toe even rust te gunnen. Elk uur dat je bezig bent neem je even 5-10 minuten pauze. Sta even op en loop uit de kamer waar je aan het werk bent. Na 5-10 minuten kom je terug, ga je er weer goed voor zitten en ga je verder waar je gebleven was. Na een aantal uur neem je even wat langer pauze. Je eet dan ook wat en misschien kan je even een frisse neus halen.
 2. Beweeg:
  Bewegen heeft een positief effect op onze hersenen. Het zorgt voor een betere doorstroming van je bloed naar de hersenen en zorgt ervoor dat je lichaam kan ontspannen van de stress. Je voelt je na het bewegen energieker en meer gefocust.
  3. Slaap voldoende:
  Slaap is heel belangrijk om goed gefocust de dag door te komen. Ons lichaam moet zichzelf dagelijks herstellen om goed te kunnen functioneren. Het is daarom heel belangrijk dat je dagelijks goed slaapt. Ben je erg vermoeid plan dan even een powernap in. Even 20 minuutjes de ogen dicht en daarna weer verder.
  4.Eet niet te suikerrijk
  Door een teveel aan suiker gedurende de dag kan je vermoeid en ongeconcentreerd raken. We krijgen schommelingen in onze bloedsuiker die ervoor zorgen dat we dipjes krijgen. Eet gedurende de dag voldoende, gevarieerd en gezond. Dit helpt je bij een goede concentratie.
  5. Drink niet teveel koffie:
  Je denkt misschien dat koffie je helpt om te concentreren en enigszins is dit ook wel waar, maar een teveel aan koffie kan er juist voor zorgen dat je geïrriteerd en afgeleid wordt.
  Je kan jezelf gespannen voelen en daardoor ben je minder gefocust.

 

 

Gezonde voeding en bewegen is heel belangrijk. Het is daarom van belang dat je dit op orde hebt.
Weet wat je eet, en weet wat je lichaam nodig heeft.