Suiker in drinkpakjes


Ken je die anti lek bekers voor kinderen? Ik weet niet hoe het kan, maar elke keer heb ik ruzie met die dingen. Op de een of andere manier gaan ze altijd lekken. En dan nog maar te zwijgen over de geur die erin blijft hangen als je ze een keer melk mee hebt gegeven. Nee mijn zoon vind die bekers helemaal niks. Daarom krijgt hij op de dagen dat hij naar de overblijf moet een bidon water of een drinkpakje mee.

En over die drinkpakjes wil ik het met je nou net even hebben.
Heb jij enig idee hoeveel suiker er in het drinken van je kind zit?

drinkpakjes

Als je wil weten wat er in het drinken van je kind of jezelf zit dan moet je etiketten gaan lezen. Maar je moet vaak al goed weten wat er met bepaalde woorden bedoeld word. Want de fabrikanten gaan je het je natuurlijk niet makkelijk maken. Ze weten heel goed dat mensen tegenwoordig steeds meer op etiketten letten, en dat iedereen schrikt bij het woord suiker, Dus wat doen die fabrikanten, die gebruiken gewoon een andere benaming voor suiker op het etiket. Wist je dat er meer dan 55 benamingen voor suiker zijn.

suiker

Een suikerklontje is 4 gram, dus om het makkelijker te maken hebben ze bij het voedingscentrum alvast de suikers voor je uitgeteld. Op de foto’s kan je dus in 1 oogopslag zien hoeveel suiker er in de drinkpakjes zit.
 Een volwassen vrouw mag volgens het WHO-advies per dag 12,5 suikerklontjes aan vrije suikers consumeren. Een man mag iets meer, namelijk 15 suikerklontjes. Een kind mag er maar 6!

Kies dus bewust wat je je kind of jezelf mee geeft.
Water is natuurlijk nog altijd het beste!!!

drinkpakjes

Je ziet dat sommige merken er dubbel op staan. Dat komt omdat deze drinkpakjes vaak een halfvolle of zero variant zijn. Let dus ook bij het kiezen van het product goed op. Zo is de caprisun op de bovenste foto een stuk gezonder dan die op de onderste foto. En ook is er een verschil met bijvoorbeeld de fristi normaal en fristi zonder toegevoegde suikers.

drinkpakjes

Soms lijkt een product erg gezond, maar zit er toch een hoop suiker in.
Kies dus bewust en als je vragen hebt over suiker stuur mij gerust een mailtje 🙂 info@healthcoachmarjolein.nl