Welke rijst of maiswafel kan je het beste kiezen?

Welke rijst of maiswafel kan je het beste kiezen?
Verschillende soorten wafels

Soms willen we even iets anders dan brood, en dan is een mais of rijstwafel een ideale optie.
Deze wafels zijn perfect als tussendoortje met bijvoorbeeld mager beleg zoals kipfilet of 30+ kaas. Je kan zoveel variëren als je zelf wilt.

Maar welke rijst of maiswafel kan je dan het beste kiezen?
Ik heb een aantal varianten voor je op een rijtje gezet en vergeleken.
Nu moet ik toegeven dat ik zelf persoonlijk heel erg fan ben van de maiswafels. Deze zijn net wat knapperiger en hebben meer een bite.
Maar mocht je liever een rijstwafel willen ook helemaal prima natuurlijk.

De volgende opties heb ik voor je vergeleken:

Zonnatura Maïswafels
AH Dunne maiswafels paprika
AH Biologisch Maïswafels met zeezout
AH Protein maiswafels
Zonnatura Rijstwafel naturel
Zonnatura Kikkererwtenwafel
Leev Linzenwafels bio
Leev Speltwafels bio
AH Rijstwafels yoghurt

Welke rijst of maiswafel kan je het beste kiezen?

De meeste wafels worden gemaakt van rijst en zout. Maar je hebt ook varianten die van linzen, kikkererwten of spelt worden gemaakt.
Ook heb ik een aantal opties gevonden die aangaven extra proteïne te bevatten.

Als je we gaan kijken naar de verschillende soorten dan zie je al snel dat je beter geen wafel met een smaakje kan kiezen. De rijstwafel met yoghurt lijkt misschien gezond, maar bevat heel veel suiker en vet. Hoe gezond ze er ook uit zien, lekker laten staan deze.

Welke heeft de voorkeur?

Welke rijst of maiswafel de voorkeur heeft is heel persoonlijk. Want het is maar net wat jijzelf belangrijk vindt.
Vezels:
Vind je vezels belangrijk dan kan je het beste kiezen voor de Linzenwafels van Leev, deze steker er met kop en schouders boven uit als het gaat om de vezels in het product 11,4 gram per 100 gram.

Weinig suiker:
Als je op je suikergehalte wilt letten dan kan je het beste kijken naar de Naturel rijstwafels van Zonnatura. Deze bevatten maar 0,5 gram suiker per 100 gram. Maar deze zijn dan wel weer een stuk lager in vezels dan die van Leev.

Minder vet:
Vet hebben we nodig, dus helemaal vetvrij gaan eten zou ik zeker niet aanraden, maar je kan wel minderen in het gebruik van verzadigd vet.
Als we kijken naar het vetgehalte in de wafels, dan is de yoghurt variant absoluut een no go, deze bevat maar liefst 13 gram verzadigd vet. Maar is de AH biologische mailwafels met zeezout zeker een optie. Deze bevat 0 gram verzadigd vet. Ook de standaard maiswafels van zonnatura bevatten 0 gram verzadigd vet.

Proteine:
Ben jij op zoek naar meer eiwit in je voeding, dan hebben we nog de wafels met proteïne toegevoegd. Hierin zit extra eiwit. Zo heeft de Ah proteïne wafel 24 gram eiwit per 100 gram in zich. En bevatten de linzenwafels van Leef zelf 35 gram eiwit per 100 gram.

Welke zou ik kiezen?

Als je mij zou vragen welke je het beste kan kiezen, dan kies ik voor een wafel die een lekkere bite heeft, veel vezels heeft en hoog in zijn eiwit gehalte zit. De wafels van LEEV hebben dan mijn voorkeur.
Deze vullen namelijk meer en zorgen voor goede voedingsstoffen.

Mijn favoriete beleg op een wafel is:
30+ Kaas
Kipfilet
Pindakaas
30+ Kaas + komkommer en tomaat


Ik hoop dat ik je zo wat inzicht heb kunnen geven in de wereld van de mais en rijstwafels. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten en merken te koop, maar ik heb het nu even gehouden bij de wafels die je bijna bij elke grote supermarkt wel kan kopen.
Heb jij een goede optie? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd.

Health coach Marjolein
Voedingscoach Bollenstreek


Health coach Marjolein is jouw voedingscoach in de Bollenstreek. Mijn missie is zoveel mogelijk mannen en vrouwen weer lekker in hun vel te krijgen.