Wortel Cupcakes

Wortel cupcakes

De carrot cake of te wel wortel taart is erg populair, maar heb je deze wortel cupcakes al eens gemaakt? Lekker, makkelijk en ideaal als verantwoorde snack of tussendoortje. Wil je niet teveel toegevoegde suikers gebruiken, dan zijn deze cakejes ideaal voor jou. De wortelen, banaan en stroop geven namelijk al een lekkere zoete smaak


Ingrediënten:

1 rijpe banaan
1 wortel
2 eieren
1 eetlepel appelstroop
150 gram havermoutmeel of volkorenmeel
3 gram bakpoeder
1 eetlepel kaneel

Benodigdheden:
Blender/mixer
12 muffin vormpjes
keukenweegschaal
Oven

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een rasp of snij in hele dunne sliertjes. Prak de banaan fijn in een kom en mix dit met de eieren, stroop en wortel door elkaar.

Pak een 2e kom en meng het meel, kaneel en de bakpoeder door elkaar. Voeg nu het meel mengsel toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Ongeveer ¾ van de vorm.

Zet nu 20/25 minuten in de voorverwarmde oven tot de cakejes mooi bruin van kleur zijn. Je kunt met een saté prikker controleren of de cakejes gaar zijn van binnen. Prik de saté prikker erin en als deze er droog uit komt is het cakeje goed. Laat de cakejes afkoelen en TADA je hebt een heerlijke snack.

Eet smakelijk.
🙂