Carrot cupcakes

carrot cupcakes

 

De carrot cake is erg populair, maar heb je deze carrot cupcakes al eens gemaakt? Lekker, makkelijk en ideaal als verantwoorde snack of tussendoortje. Wil je geen geen toegevoegde suikers gebruiken? Dan kan je de bruine suiker vervangen door dadels of helemaal weglaten. De bananen geven namelijk al een lekkere zoete smaak
Ingrediënten:
2 rijpe bananen
6 winter wortelen
2 eieren
50 gram bruine suiker of honing
150 gram volkoren spelt meel
3 gram bakpoeder
2 eetlepels kaneel
Benodigdheden:
Blender
12 muffin vormpjes
keukenweegschaal
Oven
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortelen is sliertjes. Prak de bananen fijn. Meng de spelmeel, kaneel, bakpoeder, en suiker door elkaar. Mix de eieren, banaan en wortelen door elkaar. Voeg nu het meel mengsel toe en mix tot een glad beslag. Meng nu het mengsel in de cup cake vormpjes. Ongeveer ¾ van de vorm.
Zet nu 15/20 minuten in de oven tot de vormpjes mooi bruin van kleur zijn. Je kunt met een saté prikker controleren of de cakejes gaar zijn van binnen. Prik de saté prikker erin en als deze er droog uit komt is het cakeje goed.

 

 

Health coach Marjolein