Favoriete ontbijtjes Sam lowes, Marco Melandri & meer.

gezond ontbijt

 

 

Altijd al willen weten wat Marco Melandri,
Scott Deroue of Sam Lowes als ontbijt neemt?

 

Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb deze heren, en nog een aantal andere getalenteerde motorrijders gesproken.
Over het algemeen eten de rijders erg gezond. Helemaal tijdens hun race seizoen. Dan is het voldoende bewegen, fit zijn en gezond eten. Alcohol en Vette snacks worden zo min mogelijk genoten, en echter als uitzondering gezien.

 

 

 

Een goed ontbijt.
Na een goede nachtrust om het lichaam weer te laten herstellen, is het verstandig om goed te ontbijten. Je lichaam heeft meerdere uren geen voedingsstoffen gehad, en daarom nagenoeg alles verbrand of verbruikt. Om de dag goed te starten heeft je lichaam energie nodig. Deze energie komt uit voedingsstoffen die wij binnen krijgen, bijvoorbeeld door de koolhydraten in ons eten.
Een goed ontbijt zorgt ervoor dat onze darmen weer aan het werk gaan, we ons goed kunnen concentreren, en klaar zijn voor de dag.
De eieren zijn bij veel rijders favoriet. Zo eten Sam Lowes, maar ook Steffan Hill graag een eitje bij hun ontbijt. En ook Marco Melandri is er dol op.

 

Sam Lowes: #SL22
Sam zijn favoriete ontbijtje is een bruin geroosterd broodje met avocado en een gepocheerd ei.
Zoals je kan zien een perfect gezond ontbijtje vol vezels, eiwitten en gezonde vetten.
Stefan Hill: #35
Stefan zijn favoriete ontbijtje zijn roerbakken eieren gemixt met yoghurt. Maar ook Kellogs met wat soya melk is voor hem een favoriet.
Marco Melandri: #mm33
Ook Marco Melandri vindt een geroosterd broodje met het witte van het ei, wat boter en jam een winnaar. Maar ook hier is de soya melk met wat ontbijtgranen favoriet.

 

Daniel Fernandes: #danielfernandes92
Daniel zijn favoriete ontbijtje is net iets anders. Hij is dol op Pasteis de Nata of een croissantje met wat koffie. Pasteis de Nata is een van de meest bekendste zoetigheden in de Portugese keuken. Het zijn kleine roomtaartjes vol van smaak, en in Portugal bij elke banketbakker te verkrijgen.
Scott Deroue: #scottderoue
Scott eet in de ochtend graag lekker Nederlands een cracker of broodje met wat beleg, maar ook voor een bakje Franse kwark komt hij zijn bed wel uit.
Rob Hartog: #47
Onze andere Nederlander Rob Hartog houdt het in de ochtend graag bij een bakje Griekse yoghurt met muesli.

 

Boordevol eiwitten
Als we kijken naar de ontbijtjes van onze rijders zien we over het algemeen veel eiwitten en granen, helemaal goed dus. De gezonde levensstijl zit er al aardig ingebakken.
Eiwitten in onze voeding zorgen voor een vol gevoel. Maar buiten dat zijn ze ook erg belangrijk voor ons lichaam. Eiwitten leveren behalve calorieën ook aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor onze lichaamscellen. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf aan maken. Andere moeten uit het eten komen, en zijn dus essentieel.
Eiwitten bij je ontbijt
Volwassen personen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sommige groepen hebben echter wat meer nodig. Sporters bijvoorbeeld zitten soms zelfs rond de 1.7 a 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Om dit gedurende de dag geleidelijk binnen te krijgen is het verstandig om dit te verspreiden over de verschillende eetmomenten, waarbij we starten met het ontbijt.

 

 

Bedankt voor het lezen, en vergeet vooral niet deze toppers te volgen op social media.
Sam Lowes
Marco Melandri
Daniel Fernandes
Stefan Hill
Rob Hartog
Scott Deroue
Tot snel, groetjes Marjolein

                                                                               Marco Melandri