Carrot cupcakes

carrot cupcakes
De carrot cake is erg populair, maar heb je deze carrot cupcakes al eens gemaakt? Lekker, makkelijk en ideaal als verantwoorde snack of tussendoortje. Wil je niet teveel toegevoegde suikers gebruiken, dan is deze cake ideaal voor jou. De wortelen, bananen en stroop geven namelijk al een lekkere zoete smaak
Ingrediënten:
2 rijpe bananen
6 kleine wortelen
2 eieren
2 eetlepels stroop
150 gram havermoutmeel
3 gram bakpoeder
1 eetlepel kaneel
1 tl koekkruiden
Benodigdheden:
Blender/mixer
12 muffin vormpjes
keukenweegschaal
Oven
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortelen in sliertjes. Of mix het even in de blender. Prak de bananen fijn.
Meng de spelmeel, kaneel, bakpoeder door elkaar. Mix de eieren, banaan en wortelen door elkaar. Voeg nu het meel mengsel toe en mix tot een glad beslag. Schenk nu het mengsel in de cup cake vormpjes. Ongeveer ¾ van de vorm.
Zet nu 20/25 minuten in de oven tot de vormpjes mooi bruin van kleur zijn. Je kunt met een saté prikker controleren of de cakejes gaar zijn van binnen. Prik de saté prikker erin en als deze er droog uit komt is het cakeje goed.

Eet smakelijk.
🙂