Tips om weer op te laden

Mama mama mama mama
Ken je dat? Je kind die constant aandacht wil op het moment dat jij het erg druk hebt. Van die dagen dat je weinig kan hebben en je alles behalve een leuke moeder en echtgenoot bent. Op die dagen moet je even opladen. Tijd voor jezelf is erg belangrijk al is het maar 10 minuten per dag. Het Key woord van dit alles is plannen.
Zoek een uitlaatklep, ga leuke dingen doen of vindt je rust in een meditatie oefening.
Plannen
Als moeder heb je het meestal erg druk met het gezin, werk en het huishouden.
Plan af en toe tijd voor jezelf in, en dan bedoel ik niet die 5 minuten op de wc met je telefoon om te ontsnappen aan je peuter, maar maakt echt even tijd voor iets wat je leuk vindt.
Bijvoorbeeld:
Ga sporten
Door te bewegen ga je je lichaam dwingen om zich in te spannen, dit wil zeggen dat het bloed zuurstof naar je spieren moet pompen. Dit is goed voor de bloedcirculatie zelf, voor het fit blijven van de spieren en voor je uithouding. Door te bewegen en te sporten wordt het stressniveau in je lichaam verlaagd en komt het zogenaamde “gelukshormoon” vrij
Een boek lezen
Even een momentje voor jezelf een tijdschrift of een boek lezen.
Slechts zes minuten lezen per dag kan je al helpen om je stress met meer dan twee derde te verminderen. Dat concludeerden onderzoekers van de Universiteit van Sussex in 2009. Volgens de wetenschappers komt dat doordat je je voor lezen dient te concentreren en ondergedompeld wordt in een andere wereld. Hierdoor vermindert de spanning in je spieren en neemt je hartslag af.
Pages of a book made into a heart shape. Symbolizes a love of books, reading and education, or romance.
Wat drinken met een vriendin
Spreek af en toe af met een vriendin om een lekker kopje thee te drinken.Thee heeft een rustgevende en ontspannende werking.Dit effect is vooral te danken aan de in thee aanwezige l-theanine. Dit is een stof met heilzame effecten op het functioneren van de hersenen, groene thee heeft meer L-theanine dan zwarte thee.
Zoek een hobby.
Heb je nog ergens een oude hobby liggen? Bezig zijn met een hobby verlaagd je stress niveau en zorgt voor rust.
Denk aan puzzelen/haken/knutselen of bakken.
how-can-i-find-a-hobby-that-fits-my-personality
Neem even tijd voor een meditatieoefening.
Het klinkt allemaal wat zweverig maar dat is het niet. Neem even 10 minuten de tijd om tot rust te komen. Ga zitten, doe je ogen dicht en adem een paar keer diep in en uit.
Zorg dat je ademhaling vanuit je buik komt en concentreer je hierop. Denk hierbij aan dingen waarvan jij vrolijk wordt.  Na ongeveer 5 minuten rek je jezelf uit en doe je je ogen weer open.
Je zult zien dat je hierdoor een stuk rustiger bent geworden.
Probeer dit dagelijks even te doen. Het kan overal.
Doe dingen waar je vrolijk van wordt.
Ga dansen, shoppen, naar het strand of met je gezin naar de dierentuin.
Door dingen te doen die je leuk vindt maak je endorfine aan en dit zorgt voor een vrolijk en gelukkig gevoel. Het verlaagt het stress niveau en het laad je weer op.
img_0982-08-02-17-12-10
Een dag heeft 24 uur, plan dus ook je rust in.
“Don’t count the days , make the days count.” -muhammed Ali