Weg met die lovehandels

De lovehandles


Ken je dat? Heb je een gave spijkerbroek aan en een leuk shirtje, en dan kijk je in de spiegel. Je ziet het al gelijk, die bultjes vet die zo fijn boven je spijkerbroek uitkomen. Vooral bij vrouwen toch wel een van de grootste ergenissen rondom het lichaam. En iedereen heeft ze, maar bij de een zijn ze wat meer aanwezig dan bij de ander. Deze bultjes vet worden in de volksmond ook wel love handels genoemd.
Wat kan je er aan doen? Hoe raak je die lovehandles kwijt?
Wat zijn lovehandles nou eigenlijk?
lovehandles is eigenlijk niks meer dan opgeslagen vet onder de huid. Een reserve plek voor ons overtollige vet.
Zodra wij een calorische overschot binnen krijgen, zal je lichaam dit overschot omzetten in vet om het een plekje te kunnen geven in het lichaam. Dit vet kan niet gelijk verbrand worden en wordt dus aan de binnenkant van ons lichaam opgeslagen.
plaatselijk vet verbranden.
Kijk maar eens op het internet en je zal overladen worden met methodes en pilletjes om dat plaatselijke heupvet kwijt te raken. Helaas moet ik je teleurstellen. Plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk! Ons lichaam slaat overtollige energie op als reserves om dit in geval van nood weer te kunnen gebruiken. Ons lichaam bepaald zelf waar deze overtollige enerie wordt opgeslagen.  Wanneer je lichaam aanspraak wil maken op deze energievoorraad zal dit dus niet vanuit 1 bepaalde plek zijn. Dit wordt willekeurig gekozen om een goed balans te houden in je lichaam.
Maar is er dan niks aan te doen? Ja zeker wel. Volg de volgende stappen en help je lichaam een handje.

 

Om die lovehandels weg te krijgen kun je bepaalde dingen doen.

 

Eet gezond: 
Sowieso is het belangrijk dat je weet wat je lichaam nodig heeft. Welke voedingsstoffen moet je binnen krijgen en hoe zorg je dat je niet teveel of te weinig eet.
Te veel zorgt immers voor vet opslag, maar ook te weinig eten zorgt voor een disbalans in ons lichaam en kan ervoor zorgen dat je minder energie verbrand. Hier door zal het vet als nog niet weg gaan. Zorg dus voor balans in je voeding. Voldoende eiwitten, goede vetten en de juiste koolhydraten. Ook vitamines, mineralen en vocht zijn van groot belang voor een gezond lichaam.
Vermijd stress:
Sommige hormonen kunnen er echter voor zorgen dat je op bepaalde plaatsen wel degelijk extra vet op slaat. Cortisol het ‘stress hormoon’ is zo een hormoon dat er voor zorgt dat je vooral rondom je buik vet op slaat. Oestrogeen is een hormoon dat vooral rondom je benen en billen vet op slaat. Maakt je lichaam teveel van deze hormonen aan dan is de kans dus groot dat je extra vet opslag op bepaalde plaatsen hebt. Zorg dus voor een gezond en uitgebalanseerd voedings patroon, met tijd voor ontspanning en zo min mogeijk stress.
Oefeningen
Er zijn geen oefeningen die ervoor zorgen dat je plaatselijk vet verbrand. Maar dat betekent niet dat deze oefeningen niet nuttig zijn.
Door het krijgen van meer spierweefsel zorg je er namelijk voor dat je lichaam meer energie verbruikt. En meer energieverbruik zorgt weer voor vetverbranding. Ook zorg je door spierweefsel op te bouwen dat je huid er strakker uit gaat zien. Dus oefeningen doen is altijd de moeite waard.

 

Eet dus gezond, slaap voldoende, en zorg dat je lekker beweegt.  

 

 

 

 

Wil jij ook weten of je voeding op orde is? Maak een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgespek en kijk wat ik voor jou kan doen.

Plan je kennismakingsgesprek