Frambozen bananenbrood

Frambozen bananenbrood
Frambozen bananenbrood
Het bananenbrood is helemaal hip. Er zijn vele varianten mogelijk. Je kunt er namelijk in doen wat je zelf lekker vindt. Ik heb vandaag een nieuwe variant gekozen namelijk een frambozen chocolade variant. En ik kan je vertellen hij smaakt heerlijk.
Hoe maak je dit frambozen bananenbrood?

 

Ingredienten: 
180 gram volkoren speltmeel
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 theelepels kaneel
50 gram gesmolten boter
50 gram appelstroop
50 gram franse kwark of skyr
3 rijpe bananen
100 gram frambozen
50 gram chocolade in kleine stukjes.

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een grote kom en roer hier de volkoren speltmeel, kaneel, zout, bakpoeder en chocolade door elkaar. Pak nu een tweede kom of schaal en meng nu de eieren, stroop, kwark en boter tot een geheel. Prak nu de bananen door het ei-mengsel heen en zorg dat dit een mooi glad beslag wordt.
Voeg nu het ei-banaan mengsel in de kom waar het volkoren spelmeel in zit, en roer dit tot een mooi beslag. Schenk nu het beslag in een ingevette bakvorm en zet minimaal een 60 minuten in de voorverwarmde oven. Voel na 60 minuten hoe de stevigheid is en prik met een saté prikker in het brood om te zien of het niet te nat is.

 

Snij het Frambozen bananenbrood in plakken en verpak deze per stuk. zo kan je ze gemakkelijk meenemen naar het werk, school of onderweg als tussendoortje.
Eet smakelijk.
frambozen bananenbrood
Vindt je dit artikel interessant?  Volg dan mijn social media om als eerste op de hoogte te blijven van alle nieuwe recepten en tips.
healthcoachmarjolein