7 tips voor de zomervakantie

Yes, daar is die bijna, de zomervakantie!
De periode van rust, leuke dingen doen en het belangrijkste, even niet werken!
In deze periode gaan we er massaal met zijn allen op uit.
Een paar weekjes zon, zee en strand of gezellig op de camping in eigen land. Maar helaas is dit ook de periode dat veel mensen aankomen.
De weken voor de zomer zijn we druk in de weer om die zogeheten bikini body te krijgen. Maar op vakantie gaan alle remmen los. Hoe voorkom je dat je na de vakantie kilo’s bent aangekomen?
Je kunt op vakantie prima genieten en toch op gewicht blijven. Hoe? Ik ga je daarbij helpen, met deze 7 tips:

zomervakantie

Tip 1:
Eet normale porties: 
Klinkt logisch toch? Thuis eten we vaak 1 bord met eten als avondmaal, maar waarom scheppen we in het buitenland dan altijd extra op? Omdat het buffet bij de prijs ingesloten zit, het toch gratis is? Of omdat we alles uit deze vakantie willen halen? Natuurlijk lokt zo een groot buffet met onbeperkt eten uit om vaker te lopen, maar is het verstandig? Nee, het is niet verstandig om meerdere keren op te scheppen omdat we dan gedurende de dag veel te veel binnen krijgen. Bedenk van te voren wat je gaat nemen. Neem bijvoorbeeld 1 bord met veel groenten, een beetje vlees en een schep aardappelen of pasta. Neem als toetje niet de hele week ijs, maar wissel het eens af met een bakje fruit. Een keer wat extra is geen probleem, maar niet de hele week. En als je dan toch vaker wilt lopen, neem dan eerst een kleine salade, hierna een soepje en daarna wat groenten en vlees.
Tip 2:
Drink niet teveel alcohol: 
Ja, de meeste mensen willen dit liever niet horen in de vakantie, maar alcohol is een grote boosdoener als het gaat om gewichtstoename.
Alcohol levert behalve energie geen vezels, mineralen of vitamines. Het zijn dus zogeheten “lege calorieën” Pas hier dus mee op. Drink niet teveel alcohol. Ga bij jezelf na wat de toegevoegde waarde is van de alcohol.
zomervakantie
Tip 3:
Beweeg op een leuke manier: 
Om extra energie te verbranden zal je moeten bewegen. Ook op vakantie is het belangrijk dat je dit blijft doen. Ga bijvoorbeeld op de camping tennissen of speel badminton met elkaar. Ga elke dag zodra je wakker bent een aantal minuten baantjes trekken in het zwembad, houdt een voetbal toernooi met de andere camping gasten of ga na het avondeten een rondje lopen en geniet van de omgeving.  Genoeg ideeën te verzinnen om ook op je vakantie actief te blijven.
afvallen
Tip 4:
Drink voldoende water: 
Nu is het zeker niet de bedoeling het hele zwembad leeg te drinken 😛 Maar in de zomer is het vaak warmer en verliezen we meer vocht. Het is daarom belangrijk dat je voldoende water blijft drinken. Neem daarom altijd een flesje of bidon mee, en vul deze regelmatig met water. In het buitenland kan je bij elke winkel meestal wel grote flessen water kopen, en bij toeristische bezienswaardigheden staan vaak kleine water fonteintjes met drink water, maak hier dus gebruik van.
Tip 5:
Ga barbecueën: 
Sta je op een camping of beschik je over een barbecue, ga dan lekker barbecueën. Hierbij gebruik je weinig boter en olie. Ook kan je zelf kiezen wat voor vlees/vis of groenten je erop gooit. Kijk hierbij dan wel weer uit voor de sausjes, broodjes met kruidenboter en patatjes als bijgerecht. Kies magere vlees en vis soorten en serveer met lekkere groenten. Aubergine en courgette zijn uitermate geschikt om te grillen op de barbecue.
Tip 6:
Ontbijt als een keizer: 
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het gezegde is dan ook ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Zorg dat je ontbijt voorzien is van voldoende vezels en voedingsstoffen om goed je dag te beginnen. Denk hierbij aan volkorenbrood, kwark met havermout en fruit, of een boeren omelet met groenten. Neem vooral ook even de tijd om te ontbijten.
gewichtsconsulent lisse
Tip 7:
Neem streekproducten: 
Als laatste tip, probeer eens de lokale streekproducten. In het buitenland of in een andere provincie heb je altijd verschillende producten die echt bij die streek horen. In plaats van het veilige bekende eten, kan je ook eens de lokale gerechten proberen. Neem eens de Italiaanse risotto, of gebakken courgette met verse munt, of de Spaanse gazpacho of de Franse Steak au poivre. Allemaal heerlijke gerechten die vaak met liefde bereid zijn.

vakantie

Ik hoop dat deze tips je wat kunnen helpen om zonder gewicht stress op vakantie te gaan.
Health coach Marjolein wenst je een hele fijne, slanke maar bovenal mooie vakantie toe, en geniet er van.
En mocht het nou toch gebeuren dat je een aantal kilo’s aan komt in de vakantie? Start dan na de vakantie met een Ik mag alles eten traject en leer hoe je dit de volgende keer kan voorkomen.

 

 

                                                                       

 

 Gewichtsconsulenten Nederland