Mijn favoriete broodbeleg

Brood, ik ben er gek op!
Veel mensen kijken mij soms raar aan als ik het heb over brood.
Dan krijg ik reacties als: EET JIJ BROOD? EN brood is toch slecht!

Nou ik zal je gelijk even uit de droom helpen.. BROOD is helemaal prima om te eten. Brood hoort gewoon in een gezond eetpatroon.

Want brood bevat veel vezels, vitamines en mineralen, en zijn een bron van gezonde voedingsstoffen. Dan heb ik het natuurlijk wel over volkorenbrood en niet over croissantjes of witte kadetjes.

Met brood kan je eindeloos variëren.


Vandaag deel ik mijn 10 favoriete toppings voor op brood.

broodbeleg1. Oude 30+ kaas met komkommer
Hoe lekker om een plak oude kaas met komkommer als broodbeleg te hebben. 30 + kaas heeft minder verzadigd vet dus beter voor je gezondheid. Wil je lekkere kaas, vraag de kaasboer dan eens welke soorten 30+ hij heeft.

2. Aardbeien
Als ik ergens heel vrolijk van word is het wel aardbeien. In de zomer eet ik hier dan ook echt heel veel van. En het liefste als broodbeleg met een klein beetje stevia of tl basterdsuiker.

3. Avocado met gepocheerd ei
Soms heb ik van die periodes dat ik heel graag een gepocheerd ei maak. Het is even oefenen maar als je het door hebt lukt het jou ook. In combinatie met wat avocado en kruiden is dit echt een lunch favoriet hier.

4. Gerookte zalm, sla, pesto
Deze variant heb ik het liefste op een geroosterd broodje. Mmmm besmeer het broodje in met wat pesto, en beleg daarna met gerookte zalm en sla.
Pesto kan je ook vervangen voor pittige humus. Dat is ook een top combi.

5. Pindakaas (optioneel met banaan en kaneel)
Heel simpel, maar zo lekker een broodje pindakaas. Wist je dat pinda’s ook heel gezond zijn en dus prima in een gezond dagpatroon kunnen. Wil je een wat luxer broodje beleg het dan met wat plakjes banaan en een snufje kaneel.

6. Kipfilet met hüttenkäse en sla
Gewoon lekker en makkelijk hüttenkäse met kipfilet. Boordevol eiwitten.
De sla maakt het net even wat frisser.

7. Schuddebuikjes
Ja dit is vooral in de winter rondom sinterklaas echt een favoriet. Lekker op een volkorenbroodje met wat boter. Ja in schuddebuikjes zit veel suiker dus je moet ze niet te vaak eten. 😊

8. Rookvlees, sla en parmezaansekaas
Rookvlees is mager beleg en is ideaal met wat botersla, zout, peper en parmezaansekaas.

9. Spinazie omelet
Beleg 2 sneetjes volkoren brood met een lekkere spinazie omelet. In een spinazie omelet zitten 2 eieren geklutst met een scheutje melk, peper, zout en een hand bladspinazie.

10. Humus met blauwe bessen
Hummus vind je in verschillende soorten en smaken. Een bietenhumus met blauwe bessen, misschien klinkt het heel vreemd, maar het is echt een top combinatie. Probeer het maar eens uit.

Met brood kan je dus eindeloos variëren. 🙂

Broodbeleg

Wil jij een gezonde leefstijl, dan kan een lekker bammetje zeker niet missen in je menu. Het helpt om voldoende vezels binnen te krijgen en zit vol met vitamines en mineralen.

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw favoriete broodbeleg is.


Health coach Marjolein begeleid mannen en vrouwen naar een gezonde blijvende leefstijl toe en heeft als missie om zoveel mogelijk mensen weer lekker in hun vel te krijgen.