10x makkelijke maaltijden voor de chauffeur

10x makkelijke maaltijden voor de chauffeurAls chauffeur zit je het grootste gedeelte van de dag op de weg. Je hebt een strak schema, en weinig pauze. Als je dan in de file terecht komt of voor die openstaande brug stil staat kan het wel eens uitlopen tot laat in de avond. Veel chauffeurs vinden het lastig om gezonde maaltijden te eten tijdens hun dienst. Vaak is het wegrestaurant of die kiosk bij de pomp de makkelijkste optie.


Welke maaltijden kan je meenemen die makkelijk zijn en toch gezond?

 
1: Brood
Simpel en makkelijk is toch wel die broodtrommel vol bammetjes. Kies voor volkorenbrood omdat dit meer gezondheidsvoordelen heeft, en langer verzadigd.
Besmeer je broodjes met mager beleg en af en toe zoet beleg. Varieer hier ook mee, eet niet elke dag hetzelfde.
2: Wraps
In plaats van brood kan je natuurlijk ook een heerlijke wrap meenemen. Deze kan je van te voren al beleggen met wat humus, rauwkost en vlees. Ook kan je de inhoud in een bakje meenemen om het verser te houden. Wikkel de wrap in aluminiumfolie en eet het op als een Turkse pizza.
3: omelet
Net zoals de wrap kan je ook een omelet gebruiken. Maak een omelet van 2 eieren met wat melk, champions, peper en zout. Vul deze met sla, rauwkost en eventueel vlees, vis of vervangers en rol het op in folie.
4: Pastasalade
Heb je nog pasta over van de dag ervoor meng dit dan met wat lekkere tomaatjes, mozarella, pesto en sla. Ook kan je er eventueel wat vlees of vis door doen.
5: Quiche
Een quiche is een hartige taart die je kan vullen met wat jij wil. Deze is prima om zowel warm als koud te eten.
6: rijst met groenten en kip
heel simpel en makkelijk mee te nemen als lunch of avondmaaltijd is een bak met rijst, kip en groenten(broccoli, wokgroenten). Dit kan je de avond van te voren al klaarmaken en in een bakje doen. Voeg eventueel wat hoisin, oester of sojasaus toe en je kan het zowel koud als warm opeten.  Warm heeft wel mijn voorkeur 😉
7: Maaltijdsalade
Een lekkere salade met gerookte kip, ananas, walnoten, rauwkost en een slanke dressing. Ideaal te combineren met een tosti of panini.
8: Volkorenbol gezond
Wil je toch iets halen, kijk dan eens bij een deli2go en neem dan geen broodje bal of kroketje uit de muur, maar kies eens voor een broodje gezond. Natuurlijk wel het liefste een volkorenbol en matig je saus. Tegenwoordig zijn er steeds meer gezonde varianten op de markt.
9: Kipsate met sla
Bij een wegrestaurant eten is helemaal niet erg, maar probeer dan bewust te kiezen.
Een kipsate gaat meestal samen met een enorme portie friet of stokbrood. Vraag of er een salade bij mag of groenten i.p.v die frieten.
10: Kwark met fruit
In een koeltas met wat elementen blijft een bak kwark prima koud. Neem lekkere magere kwark met 2 stukken fruit en een half kopje granola, havermout of muesli. Tegenwoordig zijn er genoeg handige bakjes te halen waar je de kwark, muesli en fruit al gescheiden van elkaar kan bewaren.

Het is een kwestie van plannen!

Sommige maaltijden vergen even wat voorbereiding, maar vaak is dit een kwestie van plannen.
neem 1 of 2 keer in de week even de tijd om wat extra te koken. Verdeel wat maaltijden in afsluitbare bakjes en vries deze in. Zo hoef je in de ochtend alleen maar een bakje uit de vriezer te halen, en mee te nemen. Het is misschien even wennen en kost wat extra tijd, maar ook dit zal me de tijd wennen en steeds makkelijker worden.

                                                              

 
10x makkelijke maaltijden voor de chauffeur
Lees ook: