Gezonde wortel taart

gezonde wortel taart
|| Gezonde wortel taart ||

 

Mijn zoon was afgelopen week met school naar de bibliotheek geweest. Hier hebben ze het boek konijn en de worteltaart gelezen. Toen die thuis kwam zat er een briefje in zijn tas met het recept voor wortel taart. Een recept met veel suiker, en daar is deze mama natuurlijk niet zo fan van.
Dus hebben we samen besloten om een gezonde variant te gaan maken. Nu zijn de springvormen voor taart die ik in huis heb een beetje groot, dus hebben we een cakevorm gebruikt. Het is dus eigenlijk een soort wortel cake geworden.

 

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
6 winter wortelen
2 eieren
50 gram dadels
200 gram volkorenmeel
3 gram bakpoeder
2 eetlepels kaneel

Voor de topping: 
100 gram magere Kwark
2 gelatine blaadjes
Sap van een halve sinaasappel
20 gram Pistache nootjes

Benodigdheden:
Blender
Cakevorm
keukenweegschaal
Oven

 

Hoe maak je de gezonde wortel taart ?

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de wortelen is sliertjes. Prak de bananen fijn in een kom, en voeg de eieren, dadels en wortelen erbij. Mix dit met een mixer/blender of dergelijk tot een glad beslag.
Meng de volkorenmeel, kaneel en bakpoeder door elkaar.  Voeg nu het meel mengsel toe aan het wortel beslag, en mix tot het glad is.
Giet nu het beslag mengsel in de cakevorm.
Zet nu 20 a 30 minuten in de oven tot de cake mooi bruin van kleur is. Je kunt met een saté prikker controleren of de cake gaar is van binnen. Prik de saté prikker erin en als deze er droog uit komt is het cake goed.
Topping: 
Ondertussen leg je de gelatine 5 minuten in koud water. Pers het sap van een 1/2 sinaasappel in een pannetje, en warm dit op. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine uit en meng dit samen met het sap van de sinaasappel tot een doorzichtige massa. Schep de kwark in een bakje en voeg de gelatine massa toe. Roer door elkaar.zet in de koelkast om op te stijven. Zodra de cake klaar is en afgekoeld kan je deze topping op de cake smeren en bestrooien met fijn gehakte pistache nootjes.

gezonde wortel taart

 

Loopt het water je al in de mond?
Ik kan je vertellen, hij smaakte prima.
Ook ideaal als tussendoortje op het werk.
Laat je mij weten of die bij jou ook gelukt is?

Smakelijk eten!