Avond snack ideeen.

Snacks voor tijdens je avondienst.

gezonde tussendoortjes
 
 
 

Laats kreeg ik tijdens een consult de vraag of ik nog ideeën had voor een avond snack. En dan het liefste iets wat opgewarmd kan worden. Deze persoon heeft vaak avonddiensten en was de rijstwafels en rauwkost wel een beetje zat. Nou zijn er natuurlijk zat tussendoortjes te bedenken buiten de rijstwafels en rauwkost om, maar warme gezonde tussendoortjes is opzich wel even een dingetje. Maar ook daar zijn natuurlijk ideeen voor te verzinnen.

gezonde tussendoortjes

Roerbak ei:
Voor dat je naar je werk gaat roerbak je 1 of 2 eieren met wat wokgroenten en een scheutje melk.
Strooi er wat kruiden op die jij lekker vindt, en laat het even afkoelen. Schep het mengsel in een magnetronbestendig bakje en neem mee. Op het werk hoef je het dan alleen nog maar even op te warmen. Maar het is zowel koud als warm te eten.

Appeltaart snack:
Een van mijn favorieten in de avond is toch wel de appeltaartsnack. Snij een appel in stukjes, strooi er 2 eetlepels rozijnen en een eetlepel kaneel overheen, en zet 2 minuten in de magnetron. (In de oven 20min)
Tada een heerlijke appeltaart snack die je onbezorgt kan opeten.

Wokgroenten
Wok wat groenten die jij lekker vindt,  en strooi er wat specerijen zoals paprika, kerrie of peper overheen.  Bloemkoolroosjes of broccoli passen ook perfect in deze mix. Opbergen in een afsluitbare en magnetronbestendige bak. En voila een prima gezonde snack.

Popcorn:
Heel simpel en makkelijk op te warmen is de popcorn. Popcorn is namelijk hoog in vezels, en een schaaltje van rond de 20-25 gram kan af en toe de ideale snack zijn.

Frittata:
Heb je nog leftovers van de vorige dag, deze zijn ideaal om te gebruiken in de frittata. De wat?
Frittata is een gerecht uit Italie. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan, want het wordt namelijk gemaakt van alle restjes van de vorige dag. Roerbak alle overgebleven groenten, vlees of vis en leg in een ovenbestendige schaal. Mix in een schaaltje nu 2 eieren, 100ml melk en wat kruiden naar wens. Strooi dit mengsel over de roerbakmix en top af met wat geraspte kaas. Zet nu 20min in de oven.
Zodra het klaar is, kan je een deel van de frittata in een magnetronbestendige bak doen en meenemen naar je werk.

Chocolade Mugcake:
Neem een grote mok en prak een kleine banaan er in plat met een vork. Meng er nu een eitje bij, 2 eetlepels havermout, een snuf bakpoeder, 1 lepel cacaopoeder en een snuf zout. Voeg wat nootjes of toe en roer goed door elkaar. Zet de mugcake in de magnetron (100 watt). Na 2 minuutjes is deze klaar en heb jij een lekkere snack.

Soep:
Heel simpel en gezond. Soep. Je kan hier zoveel mee varieeren als je zelf wil. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar een soep vol groenten en weinig suiker en zout.

Havermout wafels: 
lekker en gezond zijn de lentewafels. Prima om mee te nemen naar het werk.
ingredienten: 180 gram havermout, 1tl bakpoeder, 1tl kaneel, 2 eieren, 100ml magere yoghurt, 50ml magere melk.
Bereidingswijze: verhit een wafelijzer en vet deze een beetje in met olie. Meng nu alle ingredienten in een kom en zorg dat het een glad geheel wordt. Schep een grote lepel mix in het midden van het wafelijzer en bak 3-5min. Neem ze mee in een magnetron bestendig bakje of leg ze op een bord even opwarmen in de magnetron, top af met wat fruit en klaar ben je.


gezonde tussendoortjes
gezonde tussendoortjes.