10 tussendoortjes zonder toegevoegde suikers

 

|| 10 tussendoortjes zonder toegevoegde suikers ||

 

gezond tussendoortjeEen van de meest gestelde vragen die ik krijg is: wat is nou een gezond tussendoortje?
Wat kan ik nou het beste eten als ik even snel iets wil pakken, zonder al te veel suiker.

Wat is een gezond tussendoortje?
Een gezond tussendoortje en- of snack is iets wat volwaardig is aan voedingsstoffen, en laag in toegevoegde suikers. De ´gezonde´ tussendoortjes in de supermarkt zijn veel al toch minder gezond dan ze in eerste instantie doen overkomen. Ze zitten vol met toegevoegde suikers, additieven, of zijn hoog in verzadigde vetten.

 

 

Ik krijg wel eens als excuus dat het te veel tijd kost om gezond gezond te eten.
Ja! Het zal soms iets meer tijd kosten dan een reep uit de kast pakken, maar als je het eenmaal door hebt kan je veel dingen al voorbereiden, en ben je zo klaar. Als je wil weten wat ik gezond vindt, zal je de volgende 10 tussendoortjes absoluut tegenkomen in mijn maaltijden.

– Snack groenten
– Fruit
– Bakje yoghurt of kwark
– Noten
– Geroosterde kikkererwten
– Cracker met mager beleg
– Maiswafel met avocado en ei
– Gevulde wrap
– Champignon snack
– rolletjes kipfilet

Hieronder zal ik je uitleggen wat ik hier mee bedoel, en geef ik je tips wat je het beste kan eten als het gaat om gezonde tussendoortjes.
 1. Snack groenten
  Snack groeten zijn een ideaal en gezond tussendoortje. Denk maar eens aan komkommer, tomaatjes, paprika of worteltjes. Je kan ze zo eten, maar ook samen met een hummus dip sausje.
 2. Fruit
  Fruit heeft van zichzelf al veel positieve eigenschappen. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Denk maar eens aan appels, peren, bananen, druiven, mandarijnen, meloen.
 3. Yoghurt of kwark
  Een prima tussendoortje is een bakje yoghurt of kwark. Lekker en voldoende eiwit. Versier het met wat fruit, noten of havermout en je hebt een heerlijke snack.
 1. Noten
  Noten zitten vol gezonde vetten, en zijn ideaal als snack of tussendoortje. Dagelijks 25 gram noten past perfect in gezonde levensstijl.

  BGN

 1. Geroosterde kikkererwten
  Een lekkere hartige snack zijn de kikkererwten. Je kan ze maken zoals jij ze zelf het lekkerste vindt. Lekker pittig, of juist zoet. Blikje kikkererwten op een bakplaat, beetje olijfolie en je favoriete kruiden. 20 min 185 graden.
 1. Cracker met mager beleg
  Een lekker en makkelijk tussendoortje is toch wel een cracker. Neem een volkoren cracker en beleg deze met een lekkere gezonde topping.
 1. Maiswafels met avocado en ei
  Een lekkere hartige snack is toch wel de maiswafel belegd met avocado en ei. Gezonde vetten, lekkere bite en rijk aan eiwitten. Houdt je niet van avocado kan je ook 30+ kaas gebruiken.
 1. Wraps
  Een wrap is makkelijk mee te nemen, kan je beleggen met al je favoriete dingen en is een heerlijk tussendoortje. Beleg de wrap maar eens met zalm-Philadelphia-sla of Kip-sla en pesto.
 2. Champignon snack
  Misschien niet iets waar je gelijk aan denkt als je het woord snack hoort. Maar Champignons zijn een bron van eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Bak wat champignons op en giet een beetje ketjap manis overheen. Besprenkel met sesamzaadjes en wat peper. Zie hier een lekkere gezonde snack.

  gezonde tussendoortjes

 3. Rolletje komkommer
  Je ziet ze vaak op een verjaardag liggen de augurken opgerold in kipfilet. Deze en de variant met komkommer is als snack prima mee te nemen naar het werk. De komkommer opgerold in kipfilet met wat Philadelphia light.


  gezonde tussendoortjes

Weer genoeg ideeën om lekker aan de slag te gaan! Heb jij nog lekkere gezonde alternatieven laat het mij vooral weten. Ik vindt het leuk om jullie input te lezen.

                                                  health coach Marjolein

 

.