Pink Pasta

Maak een feestje op je bord.

Pink pasta


Ingrediƫnten 2p:
2 rode bieten
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
4 eetlepels olijfolie
50 gr. geraspte Parmezaan
Snufje zout
120 gram Volkoren tagliatelle of spelt tagliatelle


Breng water aan de kook en voeg de rode bietjes toe. Kook de bietjes tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Als je bieten gekookt zijn kun je makkelijk de schil eraf halen. Snijd ze in blokjes en doe ze in de blender. Voeg de knoflook, snufje zout, citroen, 10 gram Parmezaan en olijfolie toe. Blend tot je een mooie massa hebt. Is het wat te droog kan je er wat olie bij voegen. Het moet een soort pesto worden. Breng water voor de tagliatelle aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet de tagliatelle af en voeg de rode bieten pesto toe. Garneer met Parmezaan.

Deze pasta is heel fijn te combineren met een schaaltje salade met groene groentes.

Eet smakelijk.