Winter Motivatie Dip

img_5934

Winter Motivatie Dip
Het is weer winter. De tijd van gezelligheid met familie en vrienden, kleedjes op de bank, kaarsjes aan en een overschot aan lekkers ligt al in de schappen. Maar het is ook de tijd van weinig daglicht, Koude en regenachtige dagen, en jouw motivatie is vaak in deze periode ver te zoeken.
Want hoe leuk al die gezellige dagen ook zijn het helpt niet bij jou doel om gewicht te verliezen.

Buiten het feit dat jij omringt wordt door pepernoten/kerstkransjes en chocoladeletters, veranderd je dagritme ook.
Het is sneller donker dus je zal meer binnen zitten en minder bewegen.

Een motivatie dip is in de winter dus een veel voorkomend iets.
En ik moet toegeven ook ik heb deze Dip al geregeld gehad.
Maar wat helpt je nu om uit deze motivatie dip te komen?
Bepaal eerst het doel wat je wilt behalen.
Schrijf dit doel op en zorg dat het een realistisch doel is. Dus niet ik wil in december 20 kilo kwijt zijn. 20 kilo kan wel maar daarvoor moet je even langs de chirurg kan hakken we je been eraf en ben je 20 kilo lichter. Stel dus een doel wat je ook echt kan halen. Bijvoorbeeld, in december wil ik tussen de 2 -5 kilo kwijt raken. Of als je doel is om meer te sporten:  Ik ga 3 keer per week op een vaste dag sporten.
Hoe kan ik deze doelen behalen:
Bijvoorbeeld: Ik ga geen pepernoten eten en neem alleen een handje op 5 december. Met kerst eet ik wel een klein stukje van oma’s beroemde chocolade taart maar drink ik geen alcohol. Ik ga keuzes maken wat ik wel en niet eet tijdens de feestdagen. Maak keuzes als het om eten gaat.
Mijn doel van 3 keer per week sporten hoe ga ik dit halen?
Plan het sporten in door het in je agenda te zetten.
Zorg dat je iemand hebt om samen mee te sporten zodat jullie elkaar kunnen blijven motiveren.
Ga bijvoorbeeld eens in plaats van hardlopen buiten, lekker baantjes zwemmen in het zwembad.
Weer of geen weer ga er op uit.
“ Ja maar het Regent ” Mijn moeder zei altijd je bent toch niet van suiker, je smelt niet. Dus waarom al die excuses verzinnen om niet naar buiten te gaan. In de winter is er veel zuurstof in de lucht en denk eens aan die heerlijke warme douche aan het einde van je workout.
Blijf positief. Het kan voorkomen dat het een keer niet goed gaat of je vervalt in het oude patroon. Wees dan niet boos op jezelf en ga jezelf niet zielig vinden. Blijf positief en pak de draad weer op.
Geef jezelf de rust en tijd om het opnieuw te proberen.
Vind je het lastig om niet aan die pepernoten of snoepjes in de kast te komen? Het beste in natuurlijk om het niet in huis te halen maar heb je het nu toch in huis zorg dan dat het niet in het zicht staat.
Ook kan het helpen om een post-it erop te plakken met een motiverende tekst.
Die post-its helpen ook heel goed om weer motivatie te krijgen. Hang een motivatie post-it op een plek waar je vaak komt gedurende de dag, zo blijf je jezelf eraan herinneren waarom je iets doet. Een foto van je doel of een foto van waar je niet meer naar terug wilt helpt ook.
Dus wat houdt je nu nog tegen? Schrijf je doelen op, plan en wees positief.